Mostantól minden vasárnap jó ebédhez szól a nóta.

Az én kedvenceim, hol okkal, hol ok nélkül...

Úgy volt, hogy szombaton benézünk a Csokifesztiválra. Elmentünk Pestig, aztán, hogy a gyerekek ne nagyon szédüljenek a betonon, gondoltam tömegközlekedünk kicsit. Nagy nehezen elvergődtünk "a helyre", ahol akkora nagy sor volt, hogy még a gyerekek is úgy érzték, ennyit nem ér az egész. Ügyesen palástoltam ujjongásomat, főképp, hogy én egyáltalán nem szeretem a csokit -na ez nem nagyon látszik rajtam. Azt mondtam, annyi gombóc fagyit esznek egy cukiban, amennyit csak akarnak. Ekkor arcuk is a búvalbéleltből átváltott gondtalanba.

A Margit-sziget pesti hídfőjénél be is ültünk egy helyre, a fagyi finom volt, ezen felbátorodva vettünk levezetésnek valami innivalót. A szerencsések séket kértek, én meg limonádét. Hát nem vagyok az a finnyás fajta, de abban az bubis ásványvízen, meg a feldarabolt citromon kívül semmi nem volt, fancsali fejjel ízlelgettem a mosóporízű izét. Asszem ennél a sajátmárkás citromlé + cukor + csapvíz kombó is jobb. Az legalább finom és egészségtelen, ez meg kb. ihatatlan permetszeres löttyre emlékeztetett, ámbár nagyon szép volt.

A nap egy hatalmas melléfogás volt több apró momentummal, amit nem részleteznék, de legalább azt megállapíthattam, hogy tényleg sok csinos nő van Pesten... Úgy hogy hallgassátok! Az egyik kedvencem is, tucsok is, meg raj is.

A hangyák itt kaphatják el a tücsköket: www.tucsokraj.hu

Kép: zene.ize.hu