Van aki még emlékszik rá? Leninre, az Aurórára, november 7-re? Én arra emlékszem, hogy hideg volt harisnyában és hogy olyan ciki volt pufidzsekiben és fekete szoknyácskában menni a Lenin szoborhoz, aminek a helyén ma egy életfa áll, felvonulni, verset mondani. Gondolom a vonulás verselés folyama nem szakadt meg, csak most a hosszú medvebundás, télapócsizmás Lenin helyett a fának nyomják. Az eső esett, hétvége volt, inkább otthon puttyadoztam volna, kicsi voltam, fáztam. verseltünk, aztán énekeltünk (Lenin, a hőős ki csak néépének élt…), aztán végre haza. De Lenin legalább alkalomhoz volt öltözve. Meleg kabát, csizma, sapesz, csak mi dideregtünk.

Most akkor milyen dalt válasszak? Legyen valami Lenines? Vagy gondoltam az Aurórára  a „Viszlát Iván” albumból valamire. Egyik sem lesz.

A mai dalnak azon kívül, hogy orosz és talán a legismertebb dal, tulajdonképp semmi köze 1917-hez, mivel 1938-ban írták, egy lányról, akit Katikának hívnak. Később a  Sztálin orgona név alatt futó fegyvert is ez népszerűsítette a második világháborúban.

Szóval Katyusa. Na de ki énekelje? Rátok bízom, válasszatok!

A Vörös Hadsereg Kórusa?

A Chelsea?

Vagy válasszunk Zina punk beütéses verzióját? –nekem tetszik…

Ha már nóta, akkor ezt a lagzizene beütéses darabot választottam a két kiscsajjal, egyenesen a Krásznij plóságyról!