Tudjuk, régen csak a boszorkánymesterségben járatos gonosz mostohának volt ilyen, ráadásul ő csak arra használta, hogy Hófehérkét lesse benne, ahelyett, hogy súlyzókat ragadott volna és az igazmondó tükre előtt makulátlanná formálta volna a testét.

Azok az idők elmúltak, de a mindentudó tükör csak nem hagyta nyugodni néhány ember fantáziáját, megpróbálták elkészíteni a mesebeli tükröt...

A The Cybertecture Mirror nevű víz és gőzálló csodatükröt nemrég mutatták be Hong Kongban. A 800x500x50 milliméteres tükörlap valójában egy nagyméretű, hangszórókkal felszerelt színes kijelző, ami Android operációs rendszer és beépített Wi-Fi segítségével a reggeli tollászkodás (azaz úristen, hogy áll a hajam és mik ezek a lekváros táskák a szemem helyén) közben friss hírekkel és információkkal lát el minket, miközben mindent tud rólunk! A mérleggel kommunikálva statisztikákat mutat súlyunkról (reméljük a megszerzett információkat nem adja tovább harmadik személynek), életmód és szépségápolási tippekkel is szolgál, de személyi edzőként is funkcionál.

Azért ha rosszabb passzban vagyunk és nem tartozunk abba az embertípusba, akit az oltogatás, az önmaga paramétereivel való folyamatos figyelmeztetés inspirál arra, hogy még jobb legyen, hanem ennek az ellenkezőjét váltja ki, vagyis összezuhanunk és mindenért az okoskodó tükröt hibáztatjuk, akkor egyszerűen csak használjuk tükörnek.

Gonosz mostohák figyelmébe ajánlom, jobb ha tudják, Hófehérke is bármikor szert tehet egy ilyen tükörre, főleg ha összejön a frigy a tőkeerős királyfival.

RR